Informatie-bijeenkomst Basis opleidingsjaar in de Raja Yoga

Datum: Zaterdag 22 juni van 10.00 - 12.00 uur 

Opleiding in Raja Yoga voor als je graag verder wil met je spirituele ontwikkeling, voor als je echt werk wilt maken van Zelfontwikkeling.

De Basisopleiding Raya Yoga vormt hiervoor een prachtig fundament. Het doel is om je een echte yogabeoefenaar/ster (yogi/ni) te laten worden, herkenbaar aan een open hartchakra en een stevige persoonlijkheid. Je werkt systematisch aan het verbeteren van je fysieke, vitale en emotionele lichaam. Aanbod komen de eerste vijf stappen van het achtvoudige pad;

1. Yama’s (morele waarden

2. Niyama’s (morele idealen)

3. Asana’s (fysieke houdingen),

4. Pranyama’s (energiebeheersing) en

5. Pratyahara (onthechten).

Ook de psychologie van de Chakra’s  (energiecentra) en de werking van karma worden uitgebreid behandeld. Het basisjaar bestaat uit 40 lesdagen wordt gegeven op zaterdagen van 9.30 tot 12.30 uur. 

Op de informatiebijeenkomst kun je kennis maken met mij en een goed beeld vormen van de opleiding. Al je vragen, ook over de achtergrond en mijn spirituele ontwikkeling, kun je stellen. Je kunt ook altijd een intakegesprek met mij afspreken. 

Download de brochure

We starten op 7 september 2019. Zie voor andere data de brochure.

 

Loctie                        De informatie-bijeenkomst is gratis en vindt plaats bij Yogica  Aanmelden

Investering               Een lesuur kost € 10,50  Je investering is 120 lessen is € 1.260,00  

lesboeken                 Deze  zijn m.u.v. Yoga Dipika van Iyengar gratis te downloaden  http://rajayoga.home.xs4all.nl/   Hatha Yoga Pradipika van Svatmarama.   Wetenschap van de Ziel van Swami Yogeshvarandanda Sarasvati. Yoga sutra’s van Patanjali

De Opleiding is net zoals duizenden jaren geleden. In Yoga gaat het niet om ontspannen, maar om controle van de energie, van het leven. En alleen door deze controle is een complete spirituele ontwikkeling mogelijk. Mijn meester  Sri Yogacarya Ajita Maharaja (voortaan Ajita) heeft deze oeroude en authentieke aanpak weer tot leven gebracht. 

De opleidingen  zoals ze worden gegeven zijn net zoals duizenden jaren geleden. Er zijn vele verwijzingen naar de klassieke Sanskriet literatuur. Wel ligt de nadruk op de praktijk van de diverse stappen en op de beleving ervan, en niet op de rijke literatuur. Vooral de oefeningen zijn namelijk belangrijk voor je groei. Je gezondheid vaart er wel bij. Je werkt aan jezelf en je voelt je steeds beter. Zelfs je dromen kunnen werkelijkheid worden. Het is mijn intentie om de opleiding vanuit die traditie neer te zetten.

De Opleiding word uitgevoerd in de traditie van het Raja Yoga Instituut Nederland. http://rajayoga.home.xs4all.nl/