Basisopleidingsjaar in de Yoga (ook geschikt als pre teacher-training)

Wil je graag verder met je spirituele ontwikkeling?  Wil je echt werk maken van  Zelfontwikkeling? 

De Informatiebijeenkomst is op:  22 juni( 10.00-12.00 uur). Graag aanmelden/info

De Basisopleiding Raya Yoga vormt een prachtig fundament. Het doel is om je een echte yogabeoefenaar/ster (yogi/ni) te laten worden, herkenbaar aan een op hartchakra en een stevige persoonlijkheid.

We starten op zaterdag 7 september 2019!  De lessen vinden wekelijks plaats op zaterdagochtend 

Je werkt systematisch aan het verbeteren van je fysieke, vitale en emotionele lichaam. Aanbod komen de eerste vijf stappen van het achtvoudige pad;

1. Yama’s (morele waarden

2. Niyama’s (morele idealen)

3. Asana’s (fysieke houdingen),

4. Pranyama’s (energiebeheersing) en

5. Pratyahara (onthechten).

Ook de psychologie van de Chakra’s  (energiecentra) en de werking van karma worden uitgebreid behandeld. De Basisopleiding bestaat uit 20 lesdagen wordt gegeven op zaterdagen van 9.30 tot 16.30 uur.

 

Download brochure          kennismaken met mij bel 06 520 585 57      

 

Data: zie de brochure

Heb je interesse maak dan een afspraak met mij.   Heb je interesse maak dan een afspraak voor een gesprek waardoor je een goed beeld kunt vormen van de opleiding. Al je vragen, ook over de achtergrond en mijn spirituele ontwikkeling, kun je stellen.  Zo’n gesprek is gratis.

 

Je investering: Een lesuur kost € 9.33  Je investering is 120 lessen is € 1.240,00  

Je lesboeken zijn muv Yoga Dipika van Iyengar gratis te downloaden  http://rajayoga.home.xs4all.nl/      

Inschrijffformulier voor het Basisjaar Raja Yoga

 

Locatie: Yogica Brinkgreverweg 13 Deventer

                                                                                    

Literatuur:

Hatha Yoga Pradipika van Svatmarama, Wetenschap van de Ziel van Swami Yogeshvarandanda Sarasvati en de  Yoga sutra’s van Patanjali

De Opleiding is net zoals duizenden jaren geleden. In Yoga gaat het niet om ontspannen, maar om controle van de energie, van het leven. En alleen door deze controle is een complete spirituele ontwikkeling mogelijk. Mijn meester  Sri Yogacarya Ajita Maharaja (voortaan Ajita) heeft deze oeroude en authentieke aanpak weer tot leven gebracht. 

De opleidingen  zoals ze worden gegeven zijn net zoals duizenden jaren geleden. Er zijn vele verwijzingen naar de klassieke Sanskriet literatuur. Wel ligt de nadruk op de praktijk van de diverse stappen en op de beleving ervan, en niet op de rijke literatuur. Vooral de oefeningen zijn namelijk belangrijk voor je groei. Je gezondheid vaart er wel bij. Je werkt aan jezelf en je voelt je steeds beter. Zelfs je dromen kunnen werkelijkheid worden. Het is mijn intentie om de opleiding vanuit die traditie neer te zetten.

De Opleiding word uitgevoerd in de traditie van het Raja Yoga Instituut Nederland. http://rajayoga.home.xs4all.nl/