Yoga week bij Nieuw Sion is vol. Er kan helaas niet meer geboekt worden .

Thuiskomen bij jezelf 

We horen onze hartstem vaak pas als het wat langer stil is in onszelf. We gaan ons dan meer en meer verbonden voelen met onszelf en met de natuur om ons heen. Dan zien we ineens de lieveheersbeestjes, horen we het fluisteren van de bladeren, en voelen we de wind langs het gezicht.  Een hele week  yoga in de prachtige en inspirerende omgeving van Nieuw Sion stimuleert deze harmonie die daardoor ontstaat.  

Yoga omvat niet alleen de fysieke houdingen. Het achtvoudige pad kent nog 7 stappen met verschillende technieken. Denk hierbij aan de morele principes en uitgangspunten, concentratie en meditatie, aan onthechten (pratyahara) en energie beheersingsoefeningen. In deze week komt ook de filosofie achter de yoga aan bod. De basis vormt de klassieke Raja Yoga.  Je maakt kennis met de eerste 5 stappen van het 8 voudige pad.      

Programma op hoofdlijnen 

Elke dag zijn er 3 momenten waarop er yoga wordt aangeboden. 
Voor het ontbijt is er yoga en meditatie. Dit kan ook (een keer) afgewisseld worden met een stilte wandeling.  Na het ontbijt staat er filosofie op het programma. Wanneer er ‘s ochtends geen filosofie gegeven wordt, is er ‘s middags voor het diner nog een fysieke yoga sessie met meditatie.

Op de avonden wordt er rond 20.00 uur een wisselend programma aangeboden. Denk aan de maangroet, lichte zittende en liggende houdingen, yoga nidra, mantra zingen etc.     
Om nog meer te verdiepen en in harmonie te komen met de natuur houden we op woensdag een stiltedag.  
De yoga wordt buiten gegeven. Mocht het weer het echt niet toelaten dan kunnen we naar binnen. 

De aankomst zondagavond rond 19.00 uur. Dan is er tijd om je tent/caravan/camper  op te zetten of je kamer in te richten en de plek te verkennen. Rond 20.00 uur komen we bij elkaar om kennis te maken en de avond af te sluiten met passende yoga. Op vrijdagmiddag rond 16.00 uur nemen we afscheid van elkaar.  
 

Data:   VOL        Week 1.:  Zondagavond 19 juli t/m vrijdagmiddag 25 juli                             

                   

Aanmelden/info marjan@yogica.net

 

Kamperen          € 350,00       Incl.: alle lessen, tent / caravan,  P auto, toeristen belasting, ontbijt, lunch en diner   

Gastenverblijf  € 490,00       Incl.: alle lessen, eenpersoons kamer,  P auto, toeristen belasting, ontbijt, lunch en diner      

 

Verblijven met je tent in de prachtige tuin van Nieuw Sion of in een kamer van het klooster? Hoe weldadig is dat? 

Kamperen 
Sion heeft 3 tuinen. Wij hebben de buitentuin gereserveerd met een heerlijk uitzicht, ver van alle drukte. De camping is bescheiden qua omvang, maar je kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Er zijn geen auto’s of radio’s op het terrein. De voorzieningen zijn eenvoudig. Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er toilet en stromend water is. Onze camping beschikt  over warme douches. Neem een kijkje  https://www.nieuwsion.nl/kamperen-nieuw-sion-zomer-2020/   Kenmerken van het terrein: Douches en wc’s aanwezig. Aparte voorziening voor chemisch toilet. Geen stroom, wel voor opladen mobiel en scheerapparaat.  Er is een aparte P voor auto’s.

Gastenverblijf 
Op de bovenverdieping van het gastenhuis liggen veertien eenvoudige logeerkamers. De kamers beschikken over een bed (incl. linnengoed), een kast, een bureau met stoel, en een wastafel. Er is wifi. Badkamers en toiletten zijn op de gang. Aan de oostkant zien de kamers uit op de gastentuin, aan de westkant op de weilanden achter de abdij. Het is goed om te weten dat het gastenhuis niet beschikt over een lift.  Neem een kijkje  https://www.nieuwsion.nl/gastenverblijf/ 

Catering
De yogaweek is inclusief het eten. Dat betekent dat er in de ochtend een lange tafel staat voor het ontbijt (waarbij je voor de lunch een pakket kunt maken) en s’avonds is er een heerlijk eenvoudig gerecht. 

Corona 
Natuurlijk houden Nieuw Sion en wij ons zich aan de richtlijnen voor Corona. https://www.nieuwsion.nl/corona-maatregelen/

Neem mee
•    Goede regenkleding, laarzen en een warme trui.
•    Een (oude) handdoek en matje voor de yoga buiten, ook sportschoenen/wandelschoenen zijn fijn voor yoga buiten.   
•    Wat je altijd meeneemt. 

Niet verplicht   Je bent vrij om deel te nemen aan die onderdelen van het programma die je aanspreken 

Regels
•    Sion is rookvrij 
•    We gebruiken tijdens de yoga-week geen alcohol en drugs
•    We gaan zoveel als mogelijk offline  
       

Aantal deelnemers:                        min. 7  en max. ligt rond de 12.      

Voor aanmelden en of overleg  marjan@yogica.net  of bel 06 520 585 57