Bevlogen aan het werk?

 

''Wanneer ik heel intensief aan het werk ben, voel ik me gelukkig''

In hoeverre is deze stelling op jou van toepassing? Nooit-soms-geregeld-vaak-altijd. Wat is jouw antwoord?

 

Uit onderzoek blijkt dat het vooral belangrijk is om te zorgen voor voldoende energiebronnen als de taakeisen (erg) hoog zijn en dus stress opleveren. Juist als je bijvoorbeeld zwaar emotioneel werk doet of onder hoge tijdsdruk werk is het belangrijk dat er voldoende energiebronnen zijn.  Als je dan voldoende steun ervaart, dan blijf je toch bevlogen. Beschik je niet over dergelijke energiebronnen, dan kan het zijn dat je motivatie voor het werk afneemt en je je betrokkenheid kwijtraakt. Op dit moment loopt dit project bij SWW te Hoogeveen.

Met een energieke ''pitch'' van 45 minuten gaan professionals zien waar bevlogenheid goed voor is, wat het verschil is tussen werkverslaving en bevlogenheid en dat bore out net zo erg is als burn out. Uitgangspunt is: ‘’Hoe blijf je bevlogen aan het werk?’’. Hierbij is de insteek om in te zetten op het versterken en vergroten van de energiebronnen. Het gaat om jouw persoonlijke energiebronnen en die van de werkvloer! Kortom: wat kan jijzelf doen en wat kan de organisatie je bieden. 

Wat heb jij nodig om bevlogen aan het werk te blijven?

Wat heb je als zelfsturend team nodig om bevlogen aan het werk te blijven? 

Op basis van de behoeften van individuen en teams komt de organisatie met een passend aanbod. Marjan: ''Bevindingen van de bedrijfsarts en de ESF subsidie voor ‘’Gezond en met plezier aan het werk’’ hebben we in elkaar gevlochten. Op deze manier willen we de duurzame inzetbaarheid invulling geven en zichtbaar maken dat het een gezamelijke verantwoordelijkheid is.    

Binnenkort meer. 

Yogica biedt vreschillende diensten op het gebied van energiemanagement, zelfbewustzijn, veerkracht en vitaliteit.  Wil jij in je organisatie ook zo'n bijeenkomst of meer hierover weten neem dan contact met met op. Marjan@yogica.net  of bel 06 520 585 57

 

Verder lezen: Bevlogen aan het werk van W. Schaufeli

 

Wist je dat als je  betekenis kunt geven aan een negatieve gebeurtenis en er een positieve daar aan kunt geven je minder last hebt van stress. Dat is nu ook zo’n persoonlijke  energiebron. Welke hanteer jij?