Verdieping

Raja Yoga en Hatha Yoga

Leven vanuit je ziel is de kern van Yoga. Door yoga werk je aan de harmonie van je energiestromen. Hoe meer jij in harmonie, vrede, in de liefde komt, des te dichter jij bij de blauwdruk van je ziel komt. Je komt meer en meer thuis bij jezelf! En dat geeft je een stevig gevoel, een richting, een kader, antwoorden op wat passend of juist is voor jou. Als je dat spoor  gaat volgen, ga je ervaren wat klopt of passend is voor jou in jouw leven. Die energiestroom er altijd. Met ons denken en ons ego maken we het onszelf moeilijk om die verbinding met die energiestroom gaande te houden. In de les besteden we hier aandacht aan. Dit doet Marjan ook door in elke les een minicollege te geven over de filosofie achter de yoga.

 

  • Basisopleiding Raja Yoga, een verdiepingsjaar in de Raja Yoga 

Wil je graag verder met je spirituele ontwikkeling? Wil je echt werk maken van  Zelfontwikkeling?  

Dan biedt de Basisopleiding Raya Yoga een prachtig fundament. Het doel is om je een echte yogabeoefenaar/ster (yogi/ni) te laten worden, herkenbaar aan een op hartchakra en een stevige persoonlijkheid. Download de brochure  

We starten op 5 januari 2019. De lessen vinden wekelijks plaats op zaterdagochtend.

Mail me wanneer je geinteresseerd bent dan kunnen we een kennismakingsgesprek houden. Op 15 december om 10.00 uur hou ik een informatiebijeenkomst over dit Basisjaar.  

In dit Basisjaar werk je systematisch aan het verbeteren van je fysieke, vitale en emotionele lichaam. Aan bod komen de eerste vijf stappen van het achtvoudige pad; 1.Yama’s 2. Niyama’s  3. Asana’s 4. Pranyama’s  en 5. Pratyahara. Ook de psychologie van de Chakra’s  en de werking van karma worden uitgebreid behandeld. Het gaat om 40 lesdagen van 3 uur.

Je investering: Een lesuur kost € 9.33 is 120 lessen is €1.120,00 . Een heel aantal lesboeken is gratis te downloaden!  

De Opleiding wordt gegeven in de traditie van het Raja Yoga Instituut Nederland. Wil jij werk maken van je spirituele ontwikkeling laat het me weten. Bel 06 520 585 57 of stuur me een e-mail en dan neem ik contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook.

Inschrijfformulier voor Basis Opleiding Raja Yoga 

Nadat je je inschrijf formulier hebt ingeuld en ondertekend hebt krjg je per emial een factuur opgestuurd. Wij verzoeken je dit bedrag vóór de aanvang van de lessen te storten.
Je kunt ook betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 120,- vanaf 5 januari t/m 5 november 2019.

Je hebt je definitief ingeschreven zodra je het inschrijfformulier ingevuld en ondertekend hebt. 

 

  • 10 x  Workshop Verdieping in Yoga volgens Patanjali  

Verrijk  en verfijn jouw beoefening, maak kennis met de verschillende yogatechieken zoals de kriya’s, pranayama’s en mudra’s en maak kennis met de rijkdom van de yogafilosofie van Patanjali. 

inhoud van de bijeenkomsten

Het doel van Hatha Yoga en Raja Yoga, het achtvoudige pad, de Yama’s en Niyama’s in notendop.

Atma Vidya  of subtiele anatomie volgens Patanjali. We hebben een fysiek lichaam maar iedereen weet ook dat er gedachte, emotie en intuïtie bestaat. We behandelen de chakra’s.

Pratyahara is onthechten. Wanneer je goed kunt onthechten wordt je concentratie beter en kun je in meditatie komen.  In deze les komen de aspecten van onthechten aan bod.

Hoe ziet dat verband tussen de energie lichamen en de chakra’s er uit?  Een verdieping op de subtiele anatomie.

Het Nada-geluid. Wat is het? Waarom zouden we er op concentreren? Wat zijn de fases van concentratie? (Hoe weet je of je goed bezig bent?) Waarom spreekt Patanjali over aanbidding van Nada?

Verdieping op energiebeheersing met een nieuwe pranayama en kennismaking met Sambhavi Mudra.  De pranayama beoefening zijn energiebeheersingsoefenen. Er zijn er negen. Wat gebeurt er nu tijdens zo’n beoefening en wanneer pas je het toe?

De wet van Karma. Wat is karma? Hoe werkt het? Wat heeft de filosofie van de Klesha’s er mee te maken?  Aan de basis van de gehele Oosterse filosofie, zowel in China als in India ligt de filosofie van karma.  

Hoe zien de workhops er uit?

10 lessen van 3 uur. Elke les start met enige asana’s.  We gaan er dieper op in dan in een gewone yogales. Ook de therapeutisch effecten van de asana’s komen aan bod.  We beoefenen en leren diverse technieken aan zoals Kriya’s (zuiverende oefeningen) ,  Pranayama (energiebeheersing),  Mudra (energie zegel) en concentratie op Nada. Elke les sluit af met een uur yogawetenschap. De yogawetenschap en haar geschriften zijn  oud en worden zullen tijdens de bijeenkomst uitgelegd met voorbeelden die nu aan de orde zijn.  Zelf maak je ook de vertaalslag door thuis en op je werk er praktisch mee aan de slag te gaan en je krijgt feedback van de docent op je ervaringen en reflecties.  

Download pdf               Aanmelden

Data:  Op dit moment is  deze training niet ingepland. Heb je interesse laat het me weten dan mail ik je wanneer de data bekend zijn. 

Tijd: 9.30 -12.30 uur

 

  • Yogatechnieken voor coaches

Steeds meer leefstijlcoaches houden het niet bij praten maar komen letterlijk samen met hun coachees in beweging. Hoe fijn is het dan om jou les of coaching te starten met een zonnegroet? Of een aantal asana’s te kennen die je elk moment kunt inzetten. Waarom word jij blij, fit en gelukkig van yoga? Ervaar het op deze studiedag en verrijk je inzichten met de kennis uit de Hatha Yoga. Zelfontwikkeling en yoga beoefening gaan hand in hand. De dag wordt gegeven door Marjan Hulshof  Met 20 jaar ervaring in de Hatha- en Raja Yoga loop ik graag een stukje met je mee op het pad van yoga. De laatste dag is gehouden op 30 juni 2018.
Kosten: € 127,50  btw vrij, incl reader, vega lunch, thee en fruit. Aanmelden bij marjan@yogica.net

 

  • Individuele yoga coaching     

Coach jezelf met yoga is vooral aan te raden wanneer je fysiek en psychisch op een laag pitje draait. Wanneer je te lang op je tenen hebt gelopen en nu met klachten zit. Met yoga ga je je vitaler voelen en mentaal sterker. Je gaat weer grip op en zin krijgen in het leven. In feite word je weer je eigen coach, met een beetje hulp van Yogica.
Bel Marjan 06 520 585 57 voor een intakegesprek. Mailen kan naar marjan@yogica.net 

 

  • Kennismakingsgesprek

Wat past bij jou? Wat heeft Yogica me te bieden? Wie is Marjan? Klikt het? Soms wil je toch even overleggen. Dat kan. Neem dan contact met me op.  Bel 06 520 585 57 voor telefonisch overleg of een intakegesprek. Mailen kan naar marjan@yogica.net