Verdieping

Raja Yoga en Hatha Yoga

Inleidend

Leven vanuit je ziel is de kern van Yoga. Door yoga werk je aan de harmonie van je energiestromen. Hoe meer jij in harmonie, vrede, in de liefde komt, des te dichter jij bij de blauwdruk van je ziel komt. Je komt meer en meer thuis bij jezelf! En dat geeft je een stevig gevoel, een richting, een kader, antwoorden op wat passend of juist is voor jou. Als je dat spoor  gaat volgen, ga je ervaren wat klopt of passend is voor jou in jouw leven. Die energiestroom er altijd. Met ons denken en ons ego maken we het onszelf moeilijk om die verbinding met die energiestroom gaande te houden. In de les besteden we hier aandacht aan. Dit doet Marjan ook door in elke les een minicollege van 5 a 10 minuten te geven over de filosofie achter de yoga. Maar wanneer het je interesse heeft gewekt dan zijn er ook verdiepingsmogelijkheden Zoals het basisopleidingsjaar (120 uur)  en de training praktische filosofie van de yoga (30 uur). Zie hieronder.

 

Basisjaar Raja Yoga, een verdiepingsjaar in de Raja Yoga, maar ook geschikt als pre-teachtertraining in de Yoga 

Wil je graag verder met je spirituele ontwikkeling? Wil je echt werk maken van  Zelfontwikkeling?  

Dan biedt de Basisopleiding Raya Yoga een prachtig fundament. Het doel is om je een echte yogabeoefenaar/ster (yogi/ni) te laten worden, herkenbaar aan een op hartchakra en een stevige persoonlijkheid. Download de brochure  

We starten op 7 september 2019. De lessen vinden wekelijks plaats op zaterdagochtend.

Mail me wanneer je geinteresseerd bent dan kunnen we een kennismakingsgesprek houden. Op 22 juni om 10.00 uur hou ik een informatiebijeenkomst over dit Basisjaar.  

In dit Basisjaar werk je systematisch aan het verbeteren van je fysieke, vitale en emotionele lichaam. Aan bod komen de eerste vijf stappen van het achtvoudige pad; 1.Yama’s 2. Niyama’s  3. Asana’s 4. Pranyama’s  en 5. Pratyahara. Ook de psychologie van de Chakra’s  en de werking van karma worden uitgebreid behandeld. Het gaat om 40 lesdagen van 3 uur.

Je investering: Een lesuur kost € 10.50 is 120 lessen is €1.260,00 . Een heel aantal lesboeken is gratis te downloaden!  

De Opleiding wordt gegeven in de traditie van het Raja Yoga Instituut Nederland. Wil jij werk maken van je spirituele ontwikkeling laat het me weten. Bel 06 520 585 57 of stuur me een e-mail en dan neem ik contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook.

Inschrijfformulier voor Basis Opleiding Raja Yoga 

Nadat je je inschrijf formulier hebt ingeuld en ondertekend hebt krjg je per emial een factuur opgestuurd. Wij verzoeken je dit bedrag vóór de aanvang van de lessen te storten.
Je kunt ook betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 126,- vanaf 7 september t/m 8 juli  2020.

Je hebt je definitief ingeschreven zodra je het inschrijfformulier ingevuld en ondertekend hebt. 

 

 

Wil je je verdiepen in de praktische filosofie van de yoga?   start 16 februari 2019!

Meer en meer leven vanuit je ziel is de kern van yogabeoefening. Deze  training heeft als doel om jouw daar een stukje dichter bij te brengen  met  praktische handvatten en inzichten.  Hierdoor vergoot je je inzicht in jezelf en verrijk je je yoga-beoefening.

Het boek De Yoga Sutra’s van Patanjali vormt het fundament van de training omdat dat boek de basis is van de hele yoga wetenschap.  We behandelen met name hoofdstuk 2. Sadana Pada. Letterlijk vertaald: de weg van de beoefenaar.  Patanjali schrijft daar inleidend over: ‘’Eerst de leerling geschikt maken voor het beoefenen van de hogere trappen van Yoga’’.  

Na deze training heb je meer antwoorden op en gevoel bij:

  • Wat is yoga?
  • Wat is de ziel?  
  • Wat maakt dat we niet altijd vanuit onze ziel leven?
  • Het 8-voudige pad.
  • Wat is filosofie van karma,  hoe werkt het en wat heeft maya daarmee te maken?.
  • Wat is de oorzaak van ons lijden en hoe komen we eruit?
  • Onthechten hoe doe je dat?  Hoe kun je jezelf helen en spiritueel verder ontwikkelen?

Download de brochure

Hoe ziet een les er uit?

Elke les is er twee uur voor de filosofie van de yogawetenschap. Al tijdens de les ga je met praktische oefeningen en opdrachten aan de slag.

De geschriften zijn  oud en worden tijdens de bijeenkomst uitgelegd met voorbeelden die nu aan de orde zijn.  Zelf maak je ook de vertaalslag door thuis en op je werk er praktisch mee aan de slag te gaan en je krijgt feedback van de docent op je ervaringen en reflecties. We starten altijd kort met enige asana’s. Nu komen ook de therapeutisch effecten van de asana’s aan bod.  We beoefenen afwisselend een Kriya’(zuiverende oefeningen) ,  een Pranayama (energiebeheersing) of  Mudra’s (energie zegel) en  altijd een concentratie/meditatie.   

Het boek de Yoga Sutra’s verteld door Ajita Barbier is gratis te downloaden http://rajayoga.home.xs4all.nl/   Je kunt ook De Yoga Sutra’s van Patantjali door Dr. I.K. Taimni aanschaffen. (ook 2e hands!)

locatie: Yogica  Brinkgreverweg 13  Deventer

Tijden: 9.30 12.30 uur

Je investering: € 350,00 incl. btw  Heb je een toegangskaart bij Yogica dan ontvang je 10 % korting  

Data: 16 februari,  2 maart, 16 maart, 30 maart, 13 april, 4 mei, 18 mei, 15 juni en 29 juni  2019

Aanmelden en informatie:  marjan@yogica.net     06 520 585 57

 

Yogatechnieken voor coaches

Steeds meer leefstijlcoaches houden het niet bij praten maar komen letterlijk samen met hun coachees in beweging. Hoe fijn is het dan om jou les of coaching te starten met een zonnegroet? Of een aantal asana’s te kennen die je elk moment kunt inzetten. Waarom word jij blij, fit en gelukkig van yoga? Ervaar het op deze studiedag en verrijk je inzichten met de kennis uit de Hatha Yoga. Zelfontwikkeling en yoga beoefening gaan hand in hand. De dag wordt gegeven door Marjan Hulshof  Met 20 jaar ervaring in de Hatha- en Raja Yoga loop ik graag een stukje met je mee op het pad van yoga. De laatste dag is gehouden op 30 juni 2018.
Kosten: € 127,50  btw vrij, incl reader, vega lunch, thee en fruit. Aanmelden bij marjan@yogica.net

 

Individuele yoga coaching     

Coach jezelf met yoga is vooral aan te raden wanneer je fysiek en psychisch op een laag pitje draait. Wanneer je te lang op je tenen hebt gelopen en nu met klachten zit. Met yoga ga je je vitaler voelen en mentaal sterker. Je gaat weer grip op en zin krijgen in het leven. In feite word je weer je eigen coach, met een beetje hulp van Yogica.
Bel Marjan 06 520 585 57 voor een intakegesprek. Mailen kan naar marjan@yogica.net 

 

Kennismakingsgesprek

Wat past bij jou? Wat heeft Yogica me te bieden? Wie is Marjan? Klikt het? Soms wil je toch even overleggen. Dat kan. Neem dan contact met me op.  Bel 06 520 585 57 voor telefonisch overleg of een intakegesprek. Mailen kan naar marjan@yogica.net