Lessen

Beginners

Welke les bij jouw past is een kwestie van behoefte en uitproberen. Je kunt Marjan altijd bellen om te overleggen wat bij jou past. Door een proefles te doen ga je het echt ervaren.  Je kunt op elk moment  instromen. Zorg er voor dat je 15 minuten voor aanvang van je proefles aanwezig bent. Dan is er tijd om kennis te maken. Ook na afloop van de les is er gelegenheid om de docent vragen stellen. Na je proefles krijg je een mailtje van Marjan met de vraag of de les is bevallen en of je verder wilt. In diezelfde mail wordt alle praktische info over de toegangskaart etc meegestuurd, zodat je goed op de hoogte bent van de gang van zaken.  

Proefles

Je bent van harte welkom voor een proefles. Mail marjan@yogica.net om je aan te melden voor een proefles.  Meestal krijg je op dezelfde dag het antwoord dat je welkom bent. Als je al weet welke les je wilt volgen kun je dat ook aangeven. Je betaald €10,00 voor een proefles. Wanneer je doorgaat met lessen wordt dat tientje in korting gebracht op je eerste toegangskaart. Mocht je speciale redenen hebben om yoga te gaan beoefenen dan is het goed om dit van te voren kenbaar te maken. Dit kan per mail of telefoon, maar misschien vind je een kennismakingsgesprek wenselijk. Zo’n gesprek is gratis. 

Yoga is voor iedereen? Hoe lenig je bent is niet belangrijk, yoga is niet prestatiegericht. Welke les ga jij volgen?

Gevorderden

Wil je graag verder met je spirituele ontwikkeling? Wil je echt werk maken van  Zelfontwikkeling? Dan biedt de Basisopleiding Raya Yoga een prachtig fundament. Het doel is om je een echte yogabeoefenaar/ster (yogi/ni) te laten worden, herkenbaar aan een op hartchakra en een stevige persoonlijkheid. Download de brochure. De eerste groep loopt nu. Het plan is om in 2019 een nieuwe groep te starten. Heb je interesse laat het me dan weten. De lessen vinden 1 maal in de twee weken plaats.  Mail me wanneer je geinteresseerd bent dan kunnen we een kennismakingsgesprek houden. 

Je werkt systematisch aan het verbeteren van je fysieke, vitale en emotionele lichaam. Aan bod komen de eerste vijf stappen van het achtvoudige pad; 1.Yama’s 2. Niyama’s  3. Asana’s 4. Pranyama’s  en 5. Pratyahara. Ook de psychologie van de Chakra’s  en de werking van karma worden uitgebreid behandeld. Het gaat om 20 lesdagen van 6 uur. Je investering: Een lesuur kost € 9.33 is 120 lessen is €1.120,00 . Een heel aantal lesboeken is gratis te downloaden!  

De Opleiding wordt gegeven in de traditie van het Raja Yoga Instituut Nederland. Wil jij werk maken van je spirituele ontwikkeling laat het me weten. Bel 06 520 585 57 of stuur me een e-mail en dan neem ik contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook.

Soorten Yoga

Hatha Yoga

De inhoud van deze les is gebaseerd op de klassieke Raja Yoga. De les kent een vaste structuur. De start is een concentratie-oefening gevolgd door een minicollege (5 minuten) over een aspect uit de yogafilosofie.  Uit het college rolt vaak een suggestie om tijdens je beoefening toe te passen.  We sluiten af met een meditatie of een eindontspanning.

 

Mindfulness meditatie, elke dinsdagavond een andere les, een ander thema   

Mindfulness beoefenen in je eentje is niet altijd eenvoudig. In deze les kun je je beoefening fris houden en verdiepen.  In elke les  wordt  een aspect uit de mindfulnessfilosofie behandeld.  Dit krijgt zijn uitwerking in de meditatie en in de theorie. Belangrijke bronnen zijn Thich Nhat Hanh, Jon Kabat Zinn en Sogyal Rinpoche.  De les is geschikt voor degene die de 8 weekse training Mindfulness hebben gevolgd, of al langer yoga beoefenen. Ben je een beginner dan is overleg zinvol. 

 

Hatha Yoga flow

In deze les ga je van de ene asana vloeiend over in de andere. Daardoor wordt de les dynamischer. De asana’s worden 5 of 10 seconden of nog langer aangehouden zonder dat je na elke asana Tadasana (de berghouding) doet. Natuurlijk worden er na een aantal asana’s hersteltijd gegeven in bijvoorbeeld de houding van het kind.

 

Kinderyoga   Op dit moment is er geen kinderyoga bij Yogica

Mocht je belangstelling hebben dan horen we dat graag. Bij 5 kinderen of meer gaan de lessen weer starten. 

Ouder- en Kindyoga  Op dit moment is er geen ouder- en kinderyoga bij Yogica

Elke eerste en derde maandag van de maand is er Ouder-en Kindyoga.

Deze les is van 15.00 tot 16.00 uur. Plezier staat voorop. De lessen zijn speels van aard en hebben een positief effect op kinderen en hun ouder(s) of verzorger. De ouder kan ook een oma of opa zijn. Het is een mix van lekker bewegen, plezier en aandacht. Al op heel jonge leeftijd kun je spelenderwijs je zelfvertrouwen en concentratie opbouwen, een sterk & soepel lichaam behouden, leren over lichaamsbewustzijn en over het uiten van je gevoelens. . Elke les heeft een thema zoals: de seizoenen, de zon, feest, of vriendschap. Op basis van dit thema doen we yogahoudingen, ademhalingsoefeningen of een visualisatie. Iedereen kan meedoen. Leeftijd van de kinderen is vanaf 4 jaar. Lestijden zijn van  15.00  - 16.00 uur. De les, ook een proefles, kost € 12,00 per Ouder en kind(eren) samen. De zaal is vanaf 14.45 open. Hou er rekening mee dat de deur om 15.00 uur de deur dicht gaat. Tijdens de voorjaarstvakantie etc is er geen Ouder en kindyoga. 

De lessen zijn op: 15 januari, 29 januari, 5 februari en 19 februari, 5 maart en 19 maart, 9 en 23 april, 4 en 18 juni, 2 en 16 juli 2018

Je kunt een kaart kopen van 5 lessen of 10 lessen, respectievelijk € 58,00 of € 115,00. Een losse (eenmalige) les kost 15 euro.  Mail marjan@yogica.net als je mee wilt doen. 

  

Medische yoga 

Is een ‘gewone’  hatha yogales te intensief voor je? Dan zou je eens kunnen kiezen voor medische yoga.  Misschien ben je geblesseerd , heb je een burn-out  of net een nieuwe heup.  Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je voor deze les  zou kunnen  kiezen. De les kenmerkt zich door een zeer rustig tempo, zachte oefeningen die met name gericht zijn op strekking, bewegen zonder te belasten ,  op  ontspanning  en niet op kracht.  Doordat de achtergrond van de deelnemers verschillend is worden de oefeningen aangeboden op verschillende niveaus  en aangepast aan jouw mogelijkheden. Ook bij deze les kun je een keer meedoen voor €10 om eens te ervaren wat yoga jouw te bieden heeft.  In 2018 zijn er twee medische yoga lessen per week! 

 

Core workout

Deze les is echt gericht op het versterken en verstevigen van je bekken-rompstabiliteit. Wanneer je buik- en rugspieren goed getraind zijn, gaan alle bewegingen, gaat bewegen en sporten gemakkelijker en voorkom je blessures.  De oefeningen komen uit de yoga, fitness en pilates. De les is op donderdagavond van 19.15 -19.45 uur.

 

Yin & Yang Yoga op woensdagavond

Yin en yang () zijn Chinese begrippen die verwijzen naar twee tegengestelde principes of krachten waarvan alle aspecten van het leven en het universum doordrongen zijn. Actief en passief, zon en maan, vrouwelijk en mannelijk, dit zijn zoals in de eerste instantie vaak gedacht wordt geen tegenpolen van elkaar maar zijn juist complementair aan elkaar. Het één kan niet zonder het ander.

In de Yin & Yang yogales word je fysiek uitgedaagd én kom je geheel tot rust komt. Daar waar het bij Yang yoga juist draait om activatie van spieren en het sterker maken van het lichaam, draait het bij Yin yoga juist om loslaten en verzachten.  Tijdens de les komt zowel  het bewegelijke en dynamische van yang aan bod als wel onbeweeglijke meditatieve van yin. 

 

Adviesgesprek

Soms is het voor  jezelf niet duidelijk welke les nu het beste bij jou past. Misschien heb je al lang niet meer aan yoga gedaan of heb je juiste bijzondere redenen zoals (burn-out of een blessure) en wil je yoga doen maar je weet niet welke les dan het beste past. In zo’n geval is het goed om een adviesgesprek te houden. Zo’n gesprek is gratis.

Mail marjan@yogica.net voor een gesprek of bel 06 520 585 57