QiGong met stok, 4 woensdagavonden in juni - park De Worp

Nieuw!  

Afgelopen winter hebben we in de yogazaal een qigong serie beoefend. Dat was een serie van Phap Dung. Hij is een boeddhistische leraar in de traditie van Thich Nhat Hanh. Hij noemt de serie Qi Palm. 

Deze serie oefeningen zijn een combinatie van Qi Gong, Tai Chi, Kunfu en Yoga. Ik kreeg daar veel positieve reacties op en wel één hele enthousiaste reactie met een link naar QiGong met sticks! Toen ik de serie zag kreeg meteen zin om de serie zelf te beoefenen en om deze de komende zomer in het park te geven. De linkjes van beide series vind je onderaan deze pagina. In 4 lessen leer je de hele serie. Daarna kun je em thuis in de tuin doen.  

Qigong met stokken is een vorm die gebruik maakt van een houten stok om je bewegingen en je energiestroom te ondersteunen. Het is een manier om de spieren, pezen en gewrichten te versterken, de bloedsomloop te verbeteren en de balans en coördinatie te bevorderen. En net als in yoga, kan Qigong met stokken, ook helpen om stress te verminderen en de geest te kalmeren. Wanneer je de eenvoudige oefeningen eenmaal kent, kun je steeds meer in de beweging komen, in een flow. Het wordt dan meditatie in actie i.p.v. zitten op je kussen.   

Qigong, is net als Tai Chi een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die gericht is op het cultiveren van levensenergie, ook wel bekend als qi. Het combineert meditatieve houdingen, ademhalingstechnieken en gerichte bewegingen om de energiestroom in het lichaam te bevorderen. In de yoga spreken we niet over chi maar over radjas of shakti.  

 

De stok ondersteunt een goede lichaamshouding en het maakt die houdingen waarbij evenwicht aan de orde is, net wat gemakkelijker. 

We doen de oefeningen niet op een mat, maar in het gras. Het kan op blote voeten, maar is zeker geen must. Met sportschoenen voelt het mogelijk steviger.  

 

Voor meer informatie en overleg bel me op  06 520 585 57  

 

Data                 Woensdagavond 5, 12, 19 en 26 juni 2024 

Tijd                   19.30 - 21.00 uur

Investering    €50,00   Koop je ticket voor 4 lessen via  https://planner.yogica.net/  (Je hoeft geen lessen te reserveren) of maak € 50,00 over op

                          NL 06 RABO 012 89 00 822 t.a.v. Yogica o.v.v. QiGong en je voor- en achternaam.     

Locatie             Het park De Worp in Deventer (verzamelen bij de muziekkoepel) 

Docent:            Marjan Hulshof 

Nodig:               Een lichte sterke stok bijvoorbeeld van bamboe, van je eigen lichaamslengte. De stok mag niet korter zijn dan je eigen

                           lichaamslengte. Iets langer is geen probleem. Verder is een (oude) yogamat / kleed is fijn voor de eindontspanning.   

 

Veel inspiratie en plezier met:  

Qi Palm van monnik Phap Dung                                                                                               

Stick exercises bij brother Linh Thu