Yoga en Ketoweek

Op het stille platteland van de Achterhoek bij Place to Be in Zelhem                                       

Wanneer: 16-20 september 2024

Voor wie: leefstijlcoaches, zorgprofessionals, paramedici, leefstijlartsen.

Dit is een week voor jezelf. Waarin je ervaart wat leefstijl voor je kan doen. Je kennis opdoet over de nieuwste inzichten en fysiologie van het ketodieet en je de effecten daarvan zelf ervaart. Mooi bijeffect: je kunt door deze mix van kennis en ervaring voortaan nog krachtiger communiceren over leefstijl. Na deze retreat ga jij weer aan de slag met extra veel energie. Heerlijke en gezonde maaltijden, de prachtige omgeving, ontspannende yogalessen en workshops om in alle rust tot jezelf te komen, de uitwisseling met collega’s; deze week voedt jou op heel veel manieren.

WAAROM EEN LEEFSTIJLWEEK?

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid wil je inspireren om een ander gesprek te gaan voeren met je patiënten of cliënten. Vanuit gelijkwaardigheid en met oprechte nieuwsgierigheid naar wat de patiënt zelf wil. Zo kun je de leefstijlvonk overbrengen, waardoor patiënten vanuit hun eigen motivatie en op hun eigen manier gezonde stappen kunnen gaan zetten.

Wij weten, uit ervaring en vanuit de wetenschap, dat je voor zo’n 'vonkgesprek' meer nodig hebt dan alleen kennis van een gezonde leefstijl. Je kunt die vonk alleen overbrengen als je zelf ervaart wat leefstijl voor jou kan doen. Weten én voelen; door de combinatie van evidence en practice based worden je gesprekken over leefstijl krachtiger.

 YOGA MET KETO?              

Het ketodieet krijgt steeds meer bekendheid. Niet alleen als een manier om af te vallen maar ook vanwege het positieve effect op veel aandoeningen, zoals diabetes, obesitas, migraine en depressie. Bovendien merken veel mensen dat ze meer energie en focus krijgen als ze (veel) minder koolhydraten eten.

In deze week kun je zelf ervaren hoe het voelt om in de ketofase te komen. Je start thuis, met een voorbereidende e-learning. Je kunt met de e-learning 2 maanden voor de yoga en ketoweek aan de slag.

In de weken voorafgaand aan de retreat, eet je gaandeweg steeds minder koolhydraten, waardoor je uiteindelijk makkelijker ervaart wat een ketodieet voor jou kan doen. Vanzelfsprekend begeleiden wij je bij alles wat je mogelijk tegenkomt. Je bent vrij om te stoppen wanneer je wilt – we ‘verplichten’ je niet om in de ketofase te komen.

Deze week leer je 2 heel waardevolle lessen. Je ervaart wat anders eten met je doet en (vooral) ook wat anders eten van je vraagt. Of je nu patiënt bent of arts; we zijn allemaal gewoontedieren en gedragsverandering kan knap lastig zijn. In deze week leer je jezelf wat dit betreft nog beter kennen, waardoor je je patiënten of cliënten met nog meer begrip op weg kunt helpen.

Je krijgt een beter inzicht voor wie ‘keto gaan’ een goede optie is (enkele weken in ketose verhoogt de metabole flexibiliteit) en wie gebaat is bij koolhydraat-arm eten.

We gaan aan de slag met diverse casussen en je ontvangt van keto-expert en voedingsdocent Yneke Kootstra veel tips en trucs voor het zelf volgen van het ketodieet. We gaan ervanuit dat je sommige patiënten enthousiast kunt maken na deze week, waarna je ze door kunt sturen naar een gespecialiseerde diëtist.

We gaan samen met jou bijvoorbeeld de volgende vragen bekijken:        

  • Wat eet je wel/niet en hoe lekker zijn de maaltijden?
  • Hoe lang duurt het voor je in de ketofase komt?
  • Wat is lastig, en hoe maak je het makkelijker?
  • Wat kunnen de effecten van het ketodieet zijn en voor welke patiënten is het geschikt?
  • Als je gezond bent en geen overgewicht hebt, wat zijn de effecten dan/wat zijn dan redenen om het te volgen?
  • Voor wie is het ketodieet niet geschikt?
  • Kun je veganistisch eten met het ketodieet?                                                                               

                          

DUUR VAN DE TRAINING

E-learning wordt beschikbaar gesteld 2 maanden voor startdatum

5 trainingsdagen 16 tot en met 20 september 2024

STUDIEBELASTING                

E-learning 20 uur

5 trainingsdagen van 10:00 tot 12.30

Zie programma

VOORBEREIDENDE LITERATUUR   

De E-learning Ketodieet

KOSTEN

€ 2195 vrijgesteld van btw

ACCREDITATIE

Accreditatie wordt aangevraagd bij KNMG/GAIA

AANMELDEN 

AANVULLENDE VOORWAARDEN   

Een maand voor startdatum ontvang je een factuur. Tot die tijd mag je kosteloos afmelden. Daarna wordt tot een week vooraf 325 euro kosten in rekening gebracht. Bij afmelding binnen een week voor startdatum wordt 50 procent in rekening gebracht. Bij afmelding binnen 48 uur voor de start is er geen restitutie mogelijk.

We raden je aan een annuleringsverzekering af te sluiten. 

DOCENTEN

Marjan Hulshof, yoga- en coachdocent

Yneke Kootstra, voedingsdocent