Eendaagse Effectief Leefstijlgesprek Tamara Aipassa en Marjan Hulshof

Hoe vaak denk jij dan ‘ach laat maar…..

het heeft toch geen zin, dit ga ik niet redden in 10 minuten’

of heb je het gevoel dat je patiënt je met de mond vol tanden laat staan en dat je 1-0 achterstaat in de wedstrijd.  

Tamara en Marjan hebben deze training ontwikkeld om nog effectiever de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid weer terug te leggen bij de patiënt. En daag je je patiënt uit de comfortzone te komen om met de leefstijl aan de slag te gaan met een eerste kleine stap.

Op deze trainingsdag nodigen ze jou ook uit om uit je comfortzone te komen. Ze laten je zien en ervaren wat je wel kunt doen in zelfs 10 minuten. Hierdoor worden jouw gesprekken over leefstijl nooit meer hetzelfde.

LEER DE KNEEPJES VAN HET VAK OVER LEEFSTIJL IN DE SPREEKKAMER

Voor alle artsen en leefstijlcoaches die dit al doen en hier beter in wil worden. Je hebt de eerste stappen al gezet, maar zoekt nieuwe handvatten, verdieping en je wilt nog meer bereiken samen met je patiënt of cliënt.

INHOUD VAN DE TRAINING

 • Wat is ‘lastig’ gedrag in een gesprek?
 • Je bent zelf het belangrijkste instrument tijdens gesprekken. Wat doet lastig gedrag met ons?
 • De reddersdriehoek, een enorme valkuil. Hoe werkt dat systemisch? Hoe blijf je er letterlijk en figuurlijk uit?
 • Hoe ziet herken je wanneer je coachee jouw in de reddersrol duwt? Je krijgt praktische voorbeelden te zien in een demonstratie van een echt gesprek tussen de zorgprofessional en de cliënt/patiënt.
 • Hoe werk je jezelf uit die reddersrol en leg je de verantwoordelijk voor het gezonde leefstijlgedrag  terug bij je coachee?
 • Zelf coachen op lastig gedrag en echt in trainen van bepaalde situaties.
 • Aandacht voor jouw leerdoelen

Wat levert deze dag je op?

 • Je hebt aandacht voor je professionele ontwikkeling en groei
 • Je wordt een effectievere zorgprofessional of leefstijlcoach
 • Je kent de kleine kneepjes en hebt ervaren welke grote effecten ze hebben.
 • Je gesprekken maken meer impact op je coachee
 • Door de kneepjes en de impact ervaar je meer plezier en voldoening in je werk.

HERKEN JE DIT?

Maar eu….‘’ik ben altijd dik geweest en trouwens het zit in de genen van mijn familie. Mijn moeder en oma waren ook al dik dus……’’

‘’….stoppen daar begin ik echt niet aan, dat is niks voor mij’’

Hoe vaak denk jij dan ‘ach laat maar….. het heeft toch geen zin, dit ga ik niet redden in 10 minuten’ of heb je het gevoel dat je patiënt je met de mond vol tanden laat staan en dat je 1-0 achterstaat in de wedstrijd. Tamara en Marjan hebben deze training ontwikkeld om nog effectiever de verantwoordelijkheid voor de eigen gezondheid weer terug te leggen bij de patiënt. En daag je je patiënt uit de comfortzone te komen om met de leefstijl aan de slag te gaan met een eerste kleine stap.

Op de trainingsdag op 28 juni nodigen ze jou ook uit om uit je comfortzone te komen. Ze laten je zien en ervaren wat je wel kunt doen in zelfs 10 minuten. Hierdoor worden jouw gesprekken over leefstijl nooit meer hetzelfde.

BOEK EFFECTIEVE LEEFSTIJLGESPREKKEN

Tamara en Marjan hebben over dit soort situaties een praktisch boek geschreven. Effectieve leefstijlgesprekken. Een boek vol met echte uitgeschreven gesprekken tussen een zorgverlener en een patiënt of cliënt. Ze laten daarin zien wat je wél kunt doen. Geen uitgebreide communicatietheorieën maar kleine interventies met een groot effect op het gedrag van je patiënt en dus op jouw gesprek. Telkens wordt de verantwoordelijkheid voor de gezondheid weer teruggelegd bij de patiënt en wordt hij uitgenodigd en soms uitgedaagd om uit de comfortzone te komen. Deze gesprekskneepjes maken jouw gesprekken zinvoller en plezieriger.

Datum          Vrijdag 28 juni  2024  

Tijd               9.30 - 16.00 uur

Locatie        Horapark te Ede. Goed bereikbaar per trein en auto 

Trainers     Tamara Aipassa en Marjan Hulshof

Aanmelden via de Academie voor Leefstijl en Gezondheid