Praktische Klassieke Yoga, een 10 weekse training op vrijdagmiddag

 

Heb jij ontdekt dat yoga veel meer is dan de reden waarom je met yoga bent begonnen? 

Wil je je verdiepen in de klassieke yogafilosofie?

Wil je meer grip op je energie huishouding?

 

Inhoud van de bijeenkomsten

  • Wat is yoga en wat is het doel van yoga? 
  • Wat is het achtvoudige pad? Hoe zien de stappen er uit? Welke oefeningen horen daarbij? 
  • We hebben een fysiek lichaam maar iedereen weet ook dat er gedachte, emotie en intuïtie bestaat. In yoga noemen we dat het subtiele lichaam.  We behandelen de chakra’s.  
  • Ego overgave en onthechten. Wanneer je goed kunt onthechten wordt je concentratie beter en kun je in meditatie komen.  In deze les komen de aspecten van onthechten aan bod.
  • Het Nada-geluid. Wat is het? Waarom zouden we er op concentreren? Wat zijn de fases van concentratie? (Hoe weet je of je goed bezig bent?) Waarom spreekt Patanjali over aanbidding van Nada?
  • Verdieping op energiebeheersing met een nieuwe pranayama en kennismaking met Sambhavi Mudra.  De pranayama beoefening zijn energiebeheersingsoefenen. Er zijn er negen. Wat gebeurt er nu tijdens zo’n beoefening en wanneer pas je het toe?
  • De wet van Karma. Wat is karma? Hoe werkt het? Wat heeft de filosofie van de Klesha’s er mee te maken?  Aan de basis van de gehele Oosterse filosofie, zowel in China als in India ligt de filosofie van karma.  
  • Hoe kun je jezelf helen en spiritueel ontwikkelen?
  • Mediatie als schuilplek 

We beoefenen de volgende kriya’s: Dhauti, Vasti, Neti, Trataka, Nauli, Kapalabhati en Gajakarani. En de volgende pranayama’s:  Nadi Sodana- , Suryabhedana-, Ujjayi-, Sitkari-  en Bhastrika pranayama. Verrijk  en verfijn jouw beoefening, maak kennis met de verschillende yogatechieken zoals de kriya’s, pranayama’s en mudra's en maak kennis met de rijkdom van de yogafilosofie van Patanjali.  

Hoe zien de bijeenkomsten er uit?  

10 lessen van 3 uur. Elke les start met enige asana’s.  We gaan er dieper op in dan in een gewone yogales. Ook de therapeutisch effecten van de asana’s komen aan bod.

We beoefenen en leren diverse technieken aan zoals Kriya’s (zuiverende oefeningen), Pranayama (energiebeheersing),  Mudra (energie zegel) en concentratie op Nada.

Elke les sluit af met een uur filosofie. De yogafilosofie en haar geschriften zijn  oud en worden  uitgelegd met voorbeelden die nu aan de orde zijn.  

Zelf maak je ook de vertaalslag door thuis en op je werk er praktisch mee aan de slag te gaan en je krijgt feedback van de docent op je ervaringen en reflecties.  

 

Je Investering : € 400,00  Heb je een strippenkaart bij Yogica dan krijg je 10% korting

Het lesboek: Yoga sutra's van Patanjali. (ook 2e hands goed te verkrijgen via boekwinkeltjes.nl)   

Data: 27 sept, 4, 11, 25, oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november, 13 december 2024 

Locatie: Yogica Brinkgreverweg 13 te Deventer

 

Meer info of een gesprek? Mail marjan@yogica.net of bel 06 520 585 57