Speciaal: Yin yoga met klankschalen en afsluitend een klankschalen concert

 

Een heerlijke ontspannen zondagochtend om alles los te laten en goed voor jezelf te zorgen

We starten na een korte meditatie met yin yoga. Een yogastijl waarbij we de asana's (fysieke houdingen) wat langer aanhouden. We doen zittende en liggende houdingen. Wanneer je eenmaal in de houding zit kun je je vriendelijke  aandacht richten op de strekking en je helemaal laten meenemen op de diepe klanken van de klankschalen.  Yin yoga is een geweldige tegenhanger als je een actief,  snel en druk leven lijdt. Het helpt je om in harmonie te komen. Doordat je de houding wat langer aanhoudt bereik je de diepere lagen van het lichaam die voorbij de spieren komt, waaronder fascia, beter bekend als bindweefsel. Ook daar gaat de energie  dan weer vrij stromen. Yin yoga oogt rustig, toch wordt yin vaak als intens ervaren. Doordat je voor langere tijd in een houding blijft, leer je om je meer en meer over te geven aan de houding en daardoor kom je tot een diepe ontspanning. 

Hierna ga je echt helemaal niets meer doen en je laten onderdompelen in klanken, het klankschalenconcert.  

Wytske Jeelof verzorgt al jaren klankconcerten voor Yogica. Trouwens wist je dat je ook bij haar terecht kunt voor een individuele sessie of samen met een partner of vriendin? jeelof.wytske@gmail.com

Ik heb al vele malen het wonder van het klankbad mogen ervaren. En het mooie is dat je er niets voor hoeft te doen! Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. En het is het water in al onze cellen dat mee gaat ‘dansen’ op de klanken, waardoor je lichaam en geest als het ware gereset wordt. Je ligt warm en ontspannen en de schalen zorgen voor de harmoniserende werking. 

We sluiten af met een kop thee.  Reserveer je (lig)plaats. 

Datum                 Zondagochtend 17 maart  2024  

Tijd                       10.00 - 12.00 uur

Kosten                 Je bijdrage is 3 strippen of € 22,50  (contant) wanneer je geen strippenkaart hebt van Yogica.

Reserveren d.m.v. yogica-planner of reserveren via de mail

Locatie                 Yogica Brinkgreverweg 13  Deventer

Groep                   Maximaal 14 deelnemers (vol is vol)