Professionals trainen in coachen

200 professionals in Den Bosch en Hoogeveen  zijn beter geworden in coachen. Een 8 was de beoordeling voor de training. De deelnemers waren de professionals in de wijk. Denk aan de opbouwwerkers, jongerenwerkers, mee-consulenten, maatschappelijk werkers, schoolmaatschappelijk werkers etc. Tijdens 3 sessies leren ze de basis beginselen van coaching. Al deze professionals zijn al begeleiders en dus ook (deels) bekwaam in het coachen. Toch kunnen er nog heel wat coachings aspecten op scherp gezet worden. Een viertal kernen zijn:

1. Luister. Laat je bewoner vertellen op zijn manier en in zijn tijd. Heb geduld en wacht met je interventie (ook al is ie nog zo goed bedoeld!). Als je niet begrijpt wat je bewoner wil met zijn verhaal dan vraag je er naar. 

2. Leg de bal bij je bewoner neer. Met andere woorden: neem de verantwoordelijkheid van je bewoner niet over. Stel open vragen. Zet je bewoner aan het denken over zijn situatie. 

3. Stop met adviseren. Blijf vragen stellen aan de bewoner en als de situatie helder is, ga dan samen op zoek naar mogelijke oplossingen. Laat de bewoner zijn beste optie kiezen!

4. Sluit het af met een concrete haalbare actie voor de bewoner en (mogelijk  ook een actie voor jezelf). Hoe groot is de kans dat het een succes wordt. Met andere woorden: hoe groot is de kans dat jij en de bewoner de actie realiseert? Als je dit een cijfer geeft van 7 of lager dan ga je door. Net zolang tot je een actie hebt waarvan de kans dat je het gaat doen een 8 is of hoger. Pas dan wordt het een succces. En vergeet niet er is niets zo activerend en stimulerend als succes. Succes bouwt aan zelfvertrouwen.  

Wil je ook zo'n training of een kennismakingsworkshop over coachen neem dan contact op  bel 06 520 585 57 of mail marjan@yogica.net

Heb je al een basis training of opleiding in coaching gevolgd?

Heb je de basistraining gevolgd of een andere basistraining in coaching gevolgd en je wil verder kijk dan eens naar dit vervolgaanbod