Trainingen

Oriëntatiegesprek

We bespreken jouw specifieke situatie en vragen en onderzoeken wat mindfulness voor jou kan betekenen. Het gesprek duurt maximaal een uur en is gratis. Je kunt dit gesprek aangaan wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar ondersteuning, maar niet weet niet of mindfulness hetgene is wat je gaat helpen. Misschien heb je al regelmatig het advies gekregen om mindfulness te volgen, maar je weet niet of het je iets gaat opleveren in jouw situatie. Je kunt het gesprek ook gebruiken om kennis te maken met mij. Bel 06 520 585 57, mail marjan@yogica.net of gebruik het contactformulier dan neem ik binnen 2 dagen contact met jou op.   

Artikel Mindfulness maakt gezonder leven makkelijk

Artikel Piekeren, iedereen heeft er wel eens last van

Artikel Coronablues  De coronapandemie drukt bij velen zwaar op het gemoed. Hoe blijf je je lockdownblues de baas? 

Training Mindfulness (basis)

Je ‘aandachts-spier’ trainen, dat is wat we doen met het beoefenen van mindfulness. Je brengt je aandacht in het nu en leert los te komen van je ineffectieve stress-, denk- en doepatronen. Wil jij jezelf hierin ontwikkelen? Met onze trainingen Mindfulness en Mindful Werken ga jij gezonder en vitaler in het leven staan. In de waan van de dag ga je meer kalmte en ontspanning ervaren, waardoor je tot heldere keuzes komt. Je leert hoe jij met mindfulness je patronen kunt doorbreken. Je leeft meer vanuit bewuste keuzes en minder vanuit je automatische piloot. Dit zorgt ervoor dat je meer grip op je werk en leven krijgt en dat geeft  vertrouwen en een glimlach!    Klik hier voor de brochure Regelmatig start er een groep in Deventer en worden er kennismakingsworkshops gegeven. De eerstvolgende training start binnenkort online.

Voor bedrijven wordt dit aanbod op maat gemaakt.

Mindful werken

Mindful Werken, coach jezelf op veerkracht, energie en ontspanning!

Iedereen weet wat nodig is om in balans te blijven. Maar weten is niet genoeg! Stress is een natuurlijk onderdeel van het leven. Toch proberen we vaak stressgevoelens te vermijden. We negeren of we bagatelliseren het .‘’Ik moet dat toch kunnen’’ of ‘’niet zeuren’’ zijn opvattingen die ons ver brengen, maar als dat de enige manieren zijn om stress te hanteren zetten we onszelf onder druk en dat kan dat leiden tot klachten. In Mindful Werken ontwikkel je veerkracht om je stressfactoren beter te hanteren. Je leert je energiebronnen beter te benutten en je leert met aandacht te schakelen tussen actie en reflectie. Je voelt je meer ontspannen, minder opgejaagd, je hebt meer overzicht, werkt effectiever samen en bent een stuk creatiever.  De training omvat 6 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendag. Wil jij of je team meer ontspanning, met meer overzicht en effectiever samenwerken? . Neem dan contact op met Marjan 06 520 585 57. 

Klik hier voor de brochure

 

Mindful Leiding geven

Onderzoek bewijst: mindfulnesstraining is een effectieve interventie voor werkdruk, stress en leiderschapsontwikkeling. Deelnemers merken zelf dat hun stressniveau afneemt. Ze voelen zich effectiever in hun rol als manager en collega. De vaardigheden (het aandachtig kunnen zijn) nemen duidelijk toe. ​Daarnaast namen ze een aantal positieve veranderingen bij zichzelf waar, zoals o.a.:

 • 91% neemt meer tijd om te reflecteren
 • 87% merkt rustiger te zijn en meer overzicht te hebben
 • 85% laat zich minder meeslepen door emoties en gedachtestromen
 • 84% kan beter luisteren naar zichzelf en anderen
 • 69% kan de privé-werkbalans meer in evenwicht houden 

De trainingen Leiding geven omvatten 8 sessies van 3 uur. Training wordt in company aangeboden en wordt op maat gemaakt.  Wil jij met energie thuiskomen na een dag werken? Neem dan contact op met Marjan bel 06 520 585 57 of stuur een e-mail, dan neemt zij binnen 2 dagen contact met jou op.

Compassie training (vervolg)

In deze training ervaar je dat mindfulness veel meer is dan een focustechniek. Het is ook een manier van leven die de vriendelijke en liefdevolle heelheid onthult, die zich in ons bevindt, zelfs als we het moeilijk hebben met onszelf of anderen. Je leert de essentie van mindfulness: heartfulness, een basis voor een gelukkig leven. Door deze beoefening versterk je je hartskwaliteiten. Je wordt zachter en milder. Compassie vraagt moed en ruimhartigheid, zowel naar jezelf als naar anderen toe. Je leert ook met gelijkmoedigheid je stormen van je leven te trotseren. De training is voor degene die de 8 weekse basistraining hebben gevolgd of ruime ervaring hebben met yoga. De 4 Weekse Training Compassie start op zaterdag 7 oktober 2017. Kijk in de agenda voor alle info.

 

Jaartraining Mindful (af)vallen, opstaan en weer doorgaan, ontspannen omgaan met eten door mindfulness en zelfcompassie

 

We houden regelmatig informatiebijeenkomsten over de jaartraining Mindful (af)vallen, opstaan en weer doorgaan. Bellen kan met Marjan Hulshof (06 520 585 57­) of Yneke Kootstra  (06 3400 52 52).

Informatiebijeenkomst 

''Waar is de snoepkast?” Overeten en overgewicht heeft in onze visie te maken met strijd en stress. Wat doe jij als het ongemakkelijk wordt?

De jaartraining ‘(Af)vallen, opstaan en weer doorgaan’ omvat 12 bijeenkomsten van 4 uur en 4 individuele coachsessies van 30 minuten. Naast deze bijeenkomsten en coachsessies over bewegen, voeding en gedragsverandering ga je zelf thuis aan de slag met je persoonlijke ‘Bewust Leven Plan’. Verder ontvang je het nieuwste boek van Yneke Kootstra wat uitkomt in oktober 2016 waarop een deel van de training is gebaseerd. Maar mindful word je niet zozeer door er over te lezen of te horen, maar vooral door te doen. Zes dagen van de week thuis 45 minuten oefenen is een wezenlijk onderdeel van deze training. Voor persoonlijke feedback en ondersteuning krijg je niet alleen een coach maar vorm je ook een koppel met iemand uit de groep. Jullie gaan elkaar scherp houden op de persoonlijke acties.

Wat levert de training je op?

 • Je ervaart meer innerlijke rust en kunt de strijd rond eten en gewicht steeds meer loslaten.
 • Jezelf accepteren wordt meer vanzelfsprekend.
 • Je kunt met mildheid kijken naar de oorzaken van je overgewicht en je strijd herkennen.
 • Je vergroot je zelfinzicht en de bewustwording in je eigen patronen rond eten en gedrag: werkt jouw manier van denken voor of tegen je?
 • Je leert bewust omgaan met momenten van trek en snoepdrang.
 • Je kunt mindfulness toepassen in het dagelijks leven, bijvoorbeeld mindful eten en lopen in aandacht.
 • Je ervaart (meer) plezier in bewegen.
 • Je weet hoe gezonde voeding er voor jou uitziet.
 • Je kent andere voedings- en inspiratiebronnen

Overmatig eten en overgewicht heeft in onze visie te maken met strijd en stress. Wat doe jij als het ongemakkelijk wordt? Krijg je ook zin in wat lekkers als het even tegen zit? Als vermijden of verdoven een gewoonte wordt om met problemen om te gaan, wordt het probleem groter. In deze jaartraining leer je zien hoe dat bij jou werkt en hoe je er op een gezonde manier mee kunt omgaan.

Je investering is € 975,00 incl btw reader, boek en thee  
 

Download de brochure