IngrediŽnten voor geluk, lezing en beoefening

Hoe word je gelukkiger?

‘’Aandacht maakt alles mooier’’ roept Ikea. Maar hoe doe je dat?

De eerste oefening die we doen duurt nog geen halve minuut en je zult merken dat je open,onbevangen en gelukkiger aanwezig bent.

Geluk gaat over jouw kwaliteit van leven. Welk gedrag of welke zaken zijn voorwaarden om meer geluk te ervaren? Welke mindset helpt je? En wat zijn de belemmeringen en cognities die je tegenhouden?

We gaan oefeningen doen om je geluksgevoel verhogen.  Daarnaast ga je inzien wat er gebeurt wanneer je geluk najaagt, met welke automatische (vaak repetitieve) cognitieve routines we onszelf ongelukkig maken.  Een van de oorzaken van ongeluk heeft te maken met het geloven en hardnekkig vasthouden aan deze routines.

Je gaat opmerken dat wanneer jij je gedachten minder overheersend laat worden dat het leven zich niet afspeelt in de hersenen maar in het ervaren van wat er in het hier en nu is. We gaan uitgebreid kijken naar de veroorzakers van geluk.   

We sluiten af met 5 handvaten die je kunt doen om je geluk te verhogen en een oefening die je geluksgevoel voedt. 

Wat ga jij vaker doen om gelukkiger te worden? Schrijf je in!

Theoretisch kader: Raja Yoga, Thich Nhat Hanh en de westerse positieve psychologie 

 

Datum         Zondagochtend 29 september

Tijd               10.00 uur 

Docent        Marjan Hulshof

Entree         €15,00  Beschik je over een toegangskaart bij Yogica dan ontvang je € 5 euro korting en betaal je €10,00. Graag contant. 

 

Aanmelden/info marjan@yogica.net