Lezing: Ik stuntel en kom boven

‘’Ik stuntel dus ik ben’’ was het thema van de nationale maand van de filosofie. Destijds wilde ik door familie-omstandigheden de lezing niet door laten gaan. Nu wel. Wat heeft de yogafilosofie ons hierin te bieden in de aarde en de mens die dooooordraait?   “We zitten op dit moment in een spirituele crisis en er is niets meer heilig voor ons.  Als we onszelf in het centrum van de wereld blijven zetten, dan vernietigen we de aarde. God en de goddelijke natuur en dat soort woorden vinden we ouderwets en achterhaald’’ aldus filosoof Paul Kingsnorth. Hij pleit voor het herleven van besef van het sacrale.          

Maar hoe kun je het goddelijke in de lucht, de zee, de aarde, de ander etc. vinden?  

Vanuit de yogafilosofie licht ik hierover een tipje van de sluier op. Mogelijk gaat u met een ander perspectief op stuntelen naar huis. De input voor de lezing komt uit het boek Yoga Sutra’s van Patanjali maar de lezing wordt gelardeerd met voorbeelden uit het nu. 

Maakt je dit nieuwsgierig? Meldt je dan aan bij marjan@yogica.net of bel 06 520 585 57   

Bij yoga denken we vaak aan fysieke houdingen (asana’s) en fysieke en mentale gezondheid, ontspannen etc. Maar we zijn veel meer dan ons fysieke lichaam, onze gedachten, onze emoties etc. We zijn bewustzijn, we zijn liefde, we zijn goddelijk. In Oosterse filosofieën en tradities weten ze dit al 5000 duizend jaar.

 

Lezing    (interactief) en achteraf tijd voor vragen discussie  en thee       

 

Datum  vrijdagavond 29 november 2019  om 20.00 uur
 

Locatie Yogica,  Bringreverweg 13  Deventer
 

Kosten  € 15,00   Graag contant. Wanneer je over een toegangskaart van Yogica beschikt dan krijg je € 5,00 euro korting en betaal je € 10,00  


Aanmelden