Zin in een Yoga-vakantie bij Klooster Sion Deventer?

Thuiskomen bij jezelf 

We horen onze hartstem als het wat langer stil is in onszelf. We voelen ons meer verbonden met onszelf en met de natuur om ons heen. Dan zien we ineens de lieveheersbeestjes, horen we het fluisteren van de bladeren, en voelen we de wind in het gezicht.  Een hele week yoga in het klooster,  haar tuinen  en de bosrijke  omgeving van Nieuw Sion inspireert dat proces.  De kern van yoga is leven vanuit je ziel. Hoe meer jij in harmonie leeft des te dichter je komt bij de blauwdruk van je ziel. Het voelt als thuiskomen. Dat geeft een stevig en krachtig gevoel. Wanneer je dat spoor volgt dan ervaar je wat passend is voor jou in jouw leven.  Sadana Pada betekent de weg van de yoga-beoefenaar.  In de Yoga Sutra's van Pantanjali, ook wel de bijbel van de yoga genoemd, gaat heel hoofdstuk 2 daarover. Meer en meer leven vanuit je ziel is de kern.  Met de yogaweek wil ik je daar een stapje dichterbij brengen.  Welke thema's komen aan bod? Yoga, wat is het volgens Patanjali, energiebeheersing, ego en overgave, karma en meditatie als schuilplek.

Praktisch 

Elke dag zijn er 3 momenten waarop er yoga wordt aangeboden. 
Voor het ontbijt is er yoga en meditatie. Dit  wordt (ook een keer) afgewisseld met een stilte wandeling.  Na het ontbijt staat er filosofie op het programma. Wanneer er ‘s ochtends geen filosofie gegeven wordt, is er ‘s middags voor het diner nog een fysieke yoga sessie met meditatie. Op de avonden wordt er rond 20.00 uur een wisselend programma aangeboden. Denk aan de maangroet, lichte zittende en liggende houdingen, yoga nidra etc. 
Om nog meer te verdiepen en in harmonie te komen met de natuur houden we op woensdag een stiltedag.  De yoga wordt buiten gegeven. Mocht het weer het echt niet toelaten dan kunnen we naar binnen. Je bent vrij om deel te nemen aan die onderdelen van het programma die je aanspreken

Datum week 1.: 

Maandag 19 juli om 14.00 uur  t/m maandag  26 juli 12.30       

 

Datum  week 2. : 

Zondag 8 augustus 19.00 uur  t/m vrijdag 13 augustus om 16.00 uur  

 

Wat is het verschil tussen de yoga-weken?  

In week 1.  is er naast hatha yoga, ook actieve yoga (flow),  yogawalk, kamperen in de kloostertuin en verblijf in het Hilton (middenvleugel) ( 7 nachten)

In week 2.  is  er hatha yoga en meer en langere meditaties, stilte wandeling en (alleen) verblijf in het Hilton en Gastenverblijf   (5 nachten)  

 

Aanmelden/info marjan@yogica.net

 

Week 1.  Kamperen:  €  750,00   Verblijf in het klooster in een eenpersoonskamer:  € 820,00   incl.: alle lessen, tent / caravan,  P auto, toeristen belasting, ontbijt, lunchpakket en diner.    

Week 2.  Verblijf in het klooster € 699,00  Incl.: alle lessen, eenpersoons kamer,  P auto, toeristen belasting, ontbijt, lunchpakket en diner.     

 

Verblijven met je tent in de prachtige tuin van Nieuw Sion. Hoe weldadig is dat? 

Kamperen 
Sion heeft 3 tuinen. Wij hebben de buitentuin gereserveerd met een heerlijk uitzicht, ver van alle drukte. De camping is bescheiden qua omvang, maar je kunt er altijd zeker van zijn dat iedere kampeerder een ruime plek krijgt. Juist die extra ruimte geeft meer rust en privacy. Er zijn geen auto’s of radio’s op het terrein. De voorzieningen zijn eenvoudig. Verwacht geen badkamers met bubbelbaden, maar wel dat er toilet en stromend water is. Onze camping beschikt  over warme douches.  Neem een kijkje  camping  Aparte voorziening voor chemisch toilet. Geen stroom, wel voor opladen mobiel en scheerapparaat.  Er is een aparte P voor auto’s.

Verblijf in een kamer van het klooster  
Op de bovenverdieping van het gastenhuis liggen veertien eenvoudige logeerkamers. De kamers beschikken over een bed (incl. linnengoed), een kast, een bureau met stoel, en een wastafel. Er is wifi. Badkamers en toiletten zijn op de gang. Aan de oostkant zien de kamers uit op de gastentuin, aan de westkant op de weilanden achter de abdij. Het is goed om te weten dat het gastenhuis niet beschikt over een lift.  Neem een kijkje   nieuw sion verblijf

Catering
De yogaweek is inclusief het eten. Dat betekent dat er in de ochtend een lange tafel staat voor het ontbijt (waarbij je voor de lunch een pakket kunt maken) en s’avonds is er een heerlijke warme maaltijd. Vaak uit eigen tuin.  

Corona 
Natuurlijk houden Nieuw Sion en wij ons zich aan de richtlijnen voor Corona. https://www.nieuwsion.nl/corona-maatregelen/

Neem mee
•    Goede regenkleding, laarzen en een warme trui.
•    Een (oude) handdoek en matje voor de yoga buiten, ook sportschoenen/wandelschoenen zijn fijn voor yoga buiten.   
•    Wat je altijd meeneemt. 

Regels
•    Sion is rookvrij 
•    We gebruiken tijdens de yoga-week geen alcohol en drugs
•    We gaan zoveel als mogelijk offline  
       

Aantal deelnemers:                        min. 7  en max. ligt rond de 15.      

Voor aanmelden en of overleg  marjan@yogica.net  of bel 06 520 585 57

Wil je je alvast verdiepen in de sutra's?  Het boek is De Yoga Sutra’s van Patanjali door Dr. I.K. Taimni. (ook 2e hands!)